Waarom worden elektrische fietsen steeds populairder?

Bijna iedereen moet regelmatig van punt A naar punt B, dus toegang tot betrouwbaar vervoer is essentieel voor het dagelijks leven. De toenemende belangstelling voor alternatieven voor de traditionele auto wordt echter ingegeven door problemen met betaalbaarheid en koolstofuitstoot. Niet elke stad heeft echter betrouwbaar openbaar vervoer. Dit zijn enkele van de oorzaken van de stijgende populariteit van elektrische fietsen. Andere oorzaken zijn een toenemend verlangen om meer te bewegen en te leren hoe je fietsen minder lastig kunt maken.

Volgens Precedence Research wordt verwacht dat er in 2023 wereldwijd 300 miljoen e-bikes in gebruik zullen zijn.

Deze toename van e-bikes is een stijging van 50% ten opzichte van de 200 miljoen eenheden die voor heel 2019 worden geschat. Maar waarom groeien elektrische fietsen in populariteit op plaatsen waar auto's op gas naar verwachting niet verboden zullen worden?

Laten we eens kijken naar enkele van de belangrijkste oorzaken achter het toenemende gebruik van e-bikes voor vervoer.

Geen brandstofkosten 

Hoewel de aankoop van een e-bike niet goedkoop is, is het onderhoud ervan goedkoper dan dat van een auto. Afhankelijk van het merk en de stijl kost een elektrische fiets tussen de 750 en 10.000 euro. De prijs wordt hoger als u extra toeters en bellen toevoegt. Maar doordat u niet elke week bij de pomp hoeft te tanken, kunt u geld besparen. Bovendien hoeft u minder geld uit te geven aan olieverversing en vervangende onderdelen. U bespaart geld op onderhoud en brandstof gedurende de levensduur, net als bij een elektrische grasmaaier ten opzichte van een benzinemaaier. Het enige wat u hoeft te doen om een elektrische fiets te "tanken" is de stekker in het stopcontact te steken om de accu bij te vullen. Dit kost veel minder aan elektriciteit dan aan gas. Afstellingen zijn niet nodig bij elektrische fietsen, maar u moet nog steeds zorg besteden aan onderdelen zoals banden en accu's. Accu's gaan waarschijnlijk langer mee dan banden. Sommige accu's van elektrische fietsen kunnen meer dan 3.000 oplaadcycli aan.

Het kan tot 1000 euro kosten om de accu te vervangen. Dit is echter veel minder dan regulier auto-onderhoud.

Ondersteuning van gezondheid en welzijn door elektrische fietsen

De gezondheid en het welzijn van een persoon kunnen ook worden ondersteund door het rijden op een elektrische fiets. Ze bewegen en sporten daardoor. Bovendien stelt fietsen de berijder bloot aan de bezienswaardigheden en geluiden van de natuur, die door mensen vaak worden genoemd als een stressverlichtende activiteit. Het besturen van een motorvoertuig op een drukke weg kan daarentegen stress en angst veroorzaken. Je vraagt je vaak af wanneer je aankomt terwijl je urenlang stilstaat. U kunt blijven rijden op het fietspad of op de stoep als u een elektrische fiets heeft. Je hoeft niet ongeduldig te worden of te blijven staan als het verkeer nauwelijks beweegt. Volwassenen zouden 150 minuten per week aan matige lichaamsbeweging moeten doen. Het gebruik van een e-bike voor woon-werkverkeer kan u helpen dit doel te bereiken of te overtreffen.

Waar koop ik zo'n E-bike?

Zoekt u naar een elektrische fiets gazelle of toevallig een cortina elektrische fiets? Deze opties staan beide rijklaar voor u bij fiets-exclusief.nl. Neem snel een kijkje in de online webshop via de link!

You May Also Like